top of page
Eva Haneveld

Over mij

The Full Story

Wat een eer om je op mijn pagina te verwelkomen.

Ik ben Eva, de kunstenare achter "Atelier Vio". Op 2 september 1992 geboren in Amersfoort.

In mijn jeugd was kunst al een groot onderdeel van mijn bestaan. Ik heb een hele creatieve moeder, dus in ons huis werd er veel gecreëerd. Er kwam vaak pianomuziek uit de ramen naar buiten en ons interieur veranderde ook elke 2 maanden een keer.

Na het voortgezet onderwijs was het voor mij dan ook niet lastig om een studie te kiezen: Kunst, moest het worden. Maar ik wilde iets met die kunst. Niet alleen zelf maken maar ook anderen helpen met hun creativiteit. Het werd de docentenopleiding op de Hogeschool voor de kunsten in Arnhem (ArtEZ).

Als "puppy" van 17 jaar begon ik aan dit avontuur. Het ging me goed af en ik heb in 4 jaar mijn diploma gehaald.

En nu? voor de klas! Ik kreeg mijn eerste baan op een school in Amsterdam Zuid-Oost. Een geval van, meteen het diepe in en heel veel leren.  

 

Even doorspoelen naar nu. Na 9 jaar lesgeven in het voortgezet onderwijs heb ik recentelijk afscheid genomen van het lesgeven. Hoe is dat zo gelopen?

Ik begon ik heel enthousiast aan mijn nieuwe hobby in de zomer van 2022. Vazen beschilderen. Eerst voor mezelf.

Na een paar leuke foto's op mijn privé -instagram gezet te hebben, kreeg ik leuke berichtjes van vrienden en kennissen. "Kan je ook zo'n vaas voor mij maken?". Het antwoord was natuurlijk "Ja!". Ik heb een naam bedacht, "Atelier Vio" (vernoemd naar mijn dochter Violet.) Vervolgens een instagram-account aangemaakt en toen ging het rollen.

 

Nu dik een jaar later, heb ik gekozen voor mijn vazen. Heb ik een geweldige klantenkring van de meest creatieve bloemisten en smaakvolle klanten en geef ik workshops in mijn atelier in Elburg. Het voelt als een sprookje, want dit is wat ik het allerliefste doe.

 

​Liefs, Eva

ateliervio-20230329_061.jpg
ateliervio-20230329_061.jpg

Mijn stijl

Kleur, uitgesproken, gedurfd en best wel wat poespas. Vazen die opvallen, een verhaal vertellen en blijven verrassen. Door mijn fleurige beschilderingen maken mijn vazen meteen een connectie met de bloemen die je er in zet en krijgt je interieur een persoonlijke touch.

Gepersonaliseerd werk

Met veel plezier schilder in jouw droomvaas. Neem contact met me op en we bespreken samen hoe jouw droomvaas eruit komt te zien. Het kost niets extra, alleen wat geduld. De levertijd is 4 tot 6 weken.

ateliervio-20230329_025.jpg
bottom of page